Les 3 causes més comuns d’inseguretat i com vèncer-les

Les 3 causes més comuns d'inseguretat i com vèncer-les

Et trobes sentint-te ple de dubtes sobre tu mateix i amb poca confiança en tu mateix? Malgrat els seus èxits, ¿se sent com un frau destinat a ser descobert? Sents que no mereixes un amor durador i que la teva parella inevitablement et abandonarà? Et quedes a casa, temes aventurar i conèixer gent nova perquè no sents que tens suficient per oferir? ¿Se sent amb sobrepès, avorrit, estúpid, culpable o lleig?

La majoria de nosaltres ens sentim insegurs de vegades, però alguns ens sentim insegurs la major part del temps. El tipus d’infància que va tenir, traumes passats, experiències recents de fracàs o rebuig, solitud, ansietat social, creences negatives sobre si mateix, perfeccionisme o tenir un pare o company crític poden contribuir a la inseguretat. A continuació es presenten les 3 formes més comuns i com començar a lluitar amb elles.

Tipus 1: Inseguretat basada en falles o rebutjos recents

Els esdeveniments recents en les nostres vides poden afectar enormement tant el nostre estat d’ànim com la manera en què ens sentim respecte a nosaltres mateixos. Les investigacions sobre la felicitat suggereixen que fins a un 40% del nostre “quocient de felicitat” es basa en esdeveniments recents de la vida. El major contribuent negatiu a la felicitat és la fi d’una relació, seguit per la mort d’un cònjuge, la pèrdua de la feina i els esdeveniments negatius de salut. Ja que la infelicitat també influeix en la teva autoestima, el fracàs i el rebuig poden donar un doble cop al teu confiança.

Danys Diaris, el rebuig inevitablement ens porta a veure’ns a nosaltres mateixos ia altres persones més negativament, almenys per un temps. I aquells de nosaltres que tenim una baixa autoestima per començar som més reactius al fracàs.

És com si una experiència com la de perdre el treball agafés velles creences negatives sobre la teva autoestima i les activés. Pot ajudar a entendre que el fracàs és una experiència gairebé omnipresent: Abans de convertir-se en president, Abraham Lincoln va perdre la feina, va ser derrotat per la nominació al Congrés, i va fracassar com a mínim dues vegades a les candidatures al Senat. Perseverar malgrat els revessos pot conduir a eventuals èxits, el que eleva la seva autoestima.

A continuació es presenten algunes eines que pot utilitzar per superar la inseguretat basada en el fracàs o el rebuig:

  • Doneu temps per curar i adaptar-se a la nova normalitat.
  • Surtin i Comprometin amb la vida, seguint els seus interessos i curiositat.
  • Vagi als seus amics i familiars perquè es distreguin i se sentin còmodes.
  • Obtingui retroalimentació de persones en què confia.
  • Es mantindrà ferm i segueixi avançant cap als nostres objectius.
  • Estigui disposat a provar una estratègia diferent si cal.

Tipus 2: Falta de confiança a causa de l’ansietat social

Molts de nosaltres vam experimentar una manca de confiança en situacions socials com a festes, reunions familiars, entrevistes i cites. La por a ser avaluat per altres-i es descobreix que li falta-pot portar a sentir-ansiós i cohibit. Com a resultat, vostè pot evitar situacions socials, experimentar ansietat quan anticipa esdeveniments socials, o sentir-cohibit i incòmode durant ells.

L’experiència passada pot alimentar el teu sentit de no pertànyer, no sentir-te important o interessant, o simplement no ser prou bo. Molts dels meus clients descriuen com l’ésser intimidat o exclòs d’un grup d’amics a l’escola secundària o preparatòria continua afectant negativament la seva confiança com a adults. Si vas créixer amb pares crítics, o pares que et van pressionar perquè fossis popular i reeixit, també pots ser massa sensible a com et perceben els altres. Aquest tipus d’inseguretat generalment es basa en creences distorsionades sobre la seva autoestima i sobre el grau en que altres persones ho estan avaluant.

La majoria de les vegades, les persones estan més enfocades a com s’estan trobant que en jutjar els altres. Aquells que sí jutgen i exclouen sovint estan encobrint les seves pròpies inseguretats, de manera que les seves opinions poden ser menys que exactes; poden valorar els atributs superficials en lloc del caràcter i la integritat.

També hi ha la inseguretat relacionada amb les pors. Alguns no estan relacionats amb les sensacions físiques, com el fet de sentir-se aïllat o insegur en una llar. Aquest tipus de pors de vegades se solucionen d’una manera senzilla, creant un sistema de seguretat a casa, pots veure opinions de professionals de les alarmes en aquest post, on es parla de. No obstant això altres pors tenen a veure percepcions psicològiques, i aquests solen ser més difícils de superar. Requereixen de l’ajuda d’un professional de la psicologia, paciència una mica de temps. No obstant això gairebé tots tenen solució, només és qüestió de treballar-lo.

A continuació es presenten algunes eines per combatre la inseguretat en situacions socials:

Contesta al teu crític intern. Recorda’t de totes les raons per les que pots ser interessant i divertit o ser un bon amic o company.

Prepareu-vos amb anticipació. Penseu en algunes coses de les que pot parlar: esdeveniments actuals, pel·lícules que ha vist, passatemps, el seu treball o la seva família.

Evitar la situació social només empitjora les coses. Així que veu a una festa o a una cita encara que estiguis nerviós. La seva ansietat de disminuir una vegada que es comprometi amb altres persones, si no és la primera o segona vegada, llavors una vegada que s’acostumi a aparèixer.
Fixeu-vos una meta limitada i realista, com parlar amb dues persones noves o esbrinar més sobre el treball i els passatemps d’una persona.

Enfóquese deliberadament en els altres per combatre l’auto-enfocament intens. Poseu-vos el seu barret d’observador i noti el que altres persones semblen estar sentint i fent. ¿Notes alguna similitud o habilitat que puguis aprendre d’ells?

Dins de les inseguretats socials, una de les més destacables és la por. Passar por en una llar a passar por quan passeges per un carrer. Tots dos casos són ben diferents però també cal treballar aquests tipus de por. En cas de sentir-te insegur a casa per culpa de la por a estar sol o aïllat, un bon sistema de seguretat pot donar-te confiança i ajudar-te: Una alarma, una videocàmera de vigilància, un botó del pànic, poden ser molt útils quan pateixes aquest tipus de fòbia. Llegeix algunes opinions sobre els millors sistemes de seguretat

Tipus 3: Inseguretat Impulsada pel Perfeccionisme

Alguns de nosaltres tenim estàndards molt alts per a tot el que fem. Pot ser que vulguis les qualificacions més altes, el millor treball, la figura perfecta, l’apartament o la casa més bellament decorada, nens nets i educats, o la parella ideal. Desafortunadament, la vida no sempre resulta exactament com volem, encara que treballem més dur. Hi ha una part del resultat que està almenys fins a cert punt fora del nostre control.

Els caps poden ser crítics, els treballs poden ser escassos, les parelles poden resistir-se al compromís, o vostè pot tenir gens que fan difícil estar prim. Si estàs constantment decebut i culpándote per ser una mica menys que perfecte, començaràs a sentir-te insegur i indigne. Si bé fer tot el possible i treballar dur pot donar-li un avantatge, altres aspectes del perfeccionisme que no són saludables. Colpejar-i preocupar constantment per no ser prou bo pot portar a depressió i ansietat, trastorns alimentaris o fatiga crònica.

A continuació es presenten algunes maneres de combatre el perfeccionisme:

Intenta avaluar-se a si mateix en base a la quantitat d’esforç que fa, que és controlable, en lloc d’en el resultat, que depèn de factors externs.
Penseu en la quantitat de diferència que realment faria si el seu treball fora 10 per cent millor. Realment valdria la pena el temps i l’energia invertits en revisar i tornar a revisar o respondre cada correu electrònic?

El perfeccionisme sovint es basa en el pensament de tot o res, així que tracta de trobar les àrees grises. Hi ha una manera més compassiva o comprensiva de veure una situació? Està tenint en compte les seves circumstàncies quan s’avalua a si mateix? Hi ha alguna cosa que vas aprendre o vas aconseguir fins i tot si el resultat final no va ser perfecte?

Els perfeccionistes sovint tenen autoestima condicional: Es agraden a si mateixos quan estan al cim i es disgusten quan les coses no surten com volen. Pots aprendre a agradar-te a tu mateix fins i tot quan no ho estàs fent bé? Enfóquese a qualitats internes com el seu caràcter, sinceritat o bons valors, en lloc de només en les qualificacions que obté, quant li paguen o quantes persones com vostè.