L’Ajuntament de Barcelona penja un llaç groc per la llibertat dels polítics presos

ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona ha penjat avui un llaç groc en la seva façana per reclamar la llibertat d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i en suport als seus amics i familiares.

En una nota, l’ajuntament informa que amb aquest gest vol expressar el seu rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants del país que sempre han actuat de manera pacífica.

Des que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ser empresonats, l’Ajuntament de Barcelona ha exigit la seva posada en llibertat en múltiples ocasions.

El passat 17 d’octubre els grups Barcelona en comú, Grup Municipal demòcrata, ERC, CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy van acordar portar a terme accions de protesta pels empresonaments, com la suspensió de l’activitat institucional els dies 17 i 18 de octubre.

Altres de les accions que es van dur a terme va ser el 2 de novembre, quan es va desplegar una pancarta a la façana de l’ajuntament reclamant la seva llibertat i que la Junta Electoral va ordenar retirar amb motiu de la passada campanya electoral.

El mateix dia 2 de novembre, l’alcaldessa, Ada Colau va pronunciar una declaració institucional per reclamar l’immediat alliberament dels presos, i el 3 de novembre l’ajuntament va convocar un ple extraordinari on també es va pronunciar una declaració institucional per demanar la llibertat dels encarcelats.

Després de conèixer-se la iniciativa, el president del grup popular, Alberto Fernández, ha reclamat a Colau que retiri el llaç groc perquè hauria de ser l’alcaldessa de tots els barcelonins i no només dels independentistes.

Amb aquest gest confirma que segueix l’estela dels estelados i és la cooperadora necessària de l’independentisme a Barcelona, ha afegit Fernández.