La nova edició del congrés mundial de zones franques recau a Barcelona

franca

Barcelona acollirà el 2019 la pròxima edició del congrés mundial de zones franques, conegut internacionalment com World FZO Annual International Conference and Exhibition (AICE).

L’organització de l’esdeveniment, que acaba de tancar la seva trobada anual a Cartagena d’Índies, ha optat per la candidatura espanyola, representada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​que s’ha imposat als projectes presentats per Egipte, Kazakhstan, Mèxic i Sèrbia.

L’edició de 2018 se celebrarà en els Emirats Àrabs Units, segons es va designar l’any passat

Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​ha celebrat la designació de la seva entitat com a amfitriona del congrés subratllant que:

L’experiència del Consorci de la Zona Franca de Barcelona en l’organització de fires i congressos internacionals, unit al prestigi d’Espanya com a plataforma logística mundial, l’atractiu de Barcelona com a capital de la Mediterrània ia la unió d’esforços institucionals, han estat factors determinants perquè l’organització mundial de zones franques s’hagi decantat per la nostra candidatura

Al món hi ha unes 3.500 zones franques en 130 països, que representen més de 70 milions de llocs de treball, la qual cosa equival aproximadament a l’1% de la publicació activa mundial registrada, segons dades de World FZO.

Cornet ha afegit que es tracta d’una excel·lent notícia per a Espanya, per a Catalunya i per a la ciutat de Barcelona. El Consorci de la Zona Franca un cop més ha tornat a demostrar que sumant esforços es multipliquen els resultats.

franca

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha subratllat la col·laboració institucional que la candidatura ha propiciat i ha agraït a Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ​​ja Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern de Espanya.

En aquest sentit, Cornet va agrair especialment a Soraya Sáenz de Santamaría “la seva implicació imprescindible per aconseguir aquest èxit, així com en altres projectes que han de contribuir a projectar la imatge de Barcelona com a enclavament mundial del comerç i l’economia, perquè els reptes de la economia global exigeixen per la nostra part unitat d’acció i constància en la voluntat de diàleg “.