Sónar posa un peu a la Xina

sonar

Començen a quedar pocs continents per conquerir a Sónar, el festival de música electrònica. L’últim en el que acaba de posar un peu és un dels més poblats i amb més potencial, en tots els sentits: la Xina.

Sónar, el festival que des de fa 24 anys se celebra a Barcelona, ​​arriba per primera vegada a Hong Kong amb un cartell de veterans artistes que s’han de presentar a la ciutat xinesa per una delegació d’empresaris i representants de l’Ajuntament de Barcelona.

El festival arriba per primera vegada a la Xina amb la intenció de convertir l’esdeveniment en una porta d’accés d’artistes asiàtics cap a Europa, va explicar el director del Sónar Barcelona, ​​Ventura Barba, des de Hong Kong.

Hem triat Hong Kong perquè té molt potencial, és una ciutat de la qual podem extreure creativitat, innovació i desenvolupament tecnològic i poder portar-lo a Europa via Barcelona, afima.

Paral·lelament a l’aposta musical, que tindrà lloc al Parc Científic i Tecnològic de la ciutat el proper dissabte, el festival comptarà també amb el Sónar + D, una barreja de xerrades, exposicions i lloc de trobada entre companyies tecnològiques, estudiants, artistes i experts del món tecnològic musical.

Una delegació catalana, encapçalada pel tinent alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni, va presentar el festival al costat d’un grup d’empresaris catalans que estan en una missió comercial a Hong Kong i diverses ciutats del sud de la Xina.

L’objectiu de la missió és el d’establir nexes d’unió amb amb responsables de les empreses tecnològiques de la talla de ZTE i Huawei per tal de aconseguir una major presència d’aquestes companyies a la ciutat catalana.

Volem que aquestes empreses portin a Barcelona els seus centres de recerca i tecnològics, ha dit a Efe Collboni.