Sopar ous, llet, carn o peix i els carbohidrats al mig dia

ous

Els científics porten diversos anys advertint que els horaris dels àpats són determinants en les estratègies d’aprimament. Per molt que t’esforcis per triar aliments sans, engrossiràs més si els consumeixes just abans d’anar a dormir però…

A més, és més probable que els teus eleccions alimentàries siguin pitjors si els teus horaris de menjars estan descontrolats i no dorms prou.

Sopar ous, llet, carn o peix

ousEl triptòfan és un aminoàcid essencial que ajuda a l’organisme a elaborar les seves pròpies proteïnes però, a més, promou l’alliberament de la serotonina, el neurotransmissor encarregat de regular el nostre somni. Un estudi recent va mostrar que les persones amb trastorns del son que afegeixen al seu sopar un quart de gram d’aquesta substància dormen més temps i millor.

Aquest compost està present en les proteïnes d’origen animal, pel que la seva principal font són els ous i la llet, seguits de la carn i el peix. Una ració de qualsevol d’aquests aliments aporta prou triptòfan com per tenir un somni més profund.

Els carbohidrats, al mig dia

Encara que hauràs sentit una i mil vegades que no s’han de prendre carbohidrats a la nit, potser no coneguis la raó per la qual no és recomanable. Per començar, no és cert que haguem de eliminar tot tipus d’hidrats de carboni dels nostres sopars, però és preferible primar els hidrats complexos dels vegetals i verdures sobre els procedents de la pasta i l’arròs.

El gran problema de prendre arròs o pasta per sopar és que solem consumir grans quantitats, ingerint moltes més calories de les recomanades.

Si es prenen en racions petites no constitueixen cap problema, ja que són aliments molt fàcilment digeribles, però és difícil no excedir-se. I, atès que no anem a cremar a aquestes hores, s’acumularan en forma de greixos.